equipo de Investigación

ACPA

Vanessa Martín

Investigadora del Barroco.

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, va realitzar el Màster en Estudis Avançats en Història de l’Art (UB) en la línia de recerca i ha cursat també el Màster d’Història i Patrimoni de l’Església (Facultat Antoni Gaudí), del qual té pendent d’entrega i defensa el treball final de màster. En l’actualitat està realitzant el programa de doctorat d’Història de l’Art en la Universitat de Barcelona.

El treball final de màster en Estudis Avançats en Història de l’Art el va dedicar a l’anàlisi documental i material dels misteris de Setmana Santa de la processó de Dijous Sant de Barcelona, organitzada per la Confraria de la Sang des de la parròquia de Santa Maria del Pi.

La seva activitat investigadora se centra en l’estudi de les vinculacions entre art i religió en temps del Barroc. Ha participat en diversos seminaris, jornades i simposis de recerca com L’Església a Catalunya durant la Guerra de Successió (2014) amb la comunicació “L’art assetjat. Santa Maria del Pi 1714”; Autoridad, poder e influencia: mujeres que hacen historia. XVIII Coloquio Internacional de la Asociación Española de Investigación de Historia de las Mujeres (2016) amb la comunicació “Isabel de Josa, el impulso femenino en la fundación de la Confraria de la Sang de Barcelona (1536)”; Les Basíliques Històriques de la Ciutat de Barcelona: Santa Maria del Pi (2017) amb la comunicació “Litúrgia en moviment: espai, art i litúrgia estacional pretridentina a Santa Maria del Pi”; IV Simposio Internacional Jóvenes Investigadores del Barroco Iberoamericano (2019) amb la comunicació “La ‘Processó de la Sang’ de Barcelona en los siglos XVII y XVIII, la gran fiesta barroca”; o “La città e la cura. Spazi, instituzioni, strategie, memoria. Associazione Italiana di Storia Urbana” (2020) amb la comunicació “La ciudad de Barcelona y su urbanismo en el paso del siglo XVI al XVII a través de dos itinerarios de la ‘Processó de la Sang’ (1569 y 1612)”. També ha estat co-comissària de l’exposició “Santa Maria del Pi 1714, una comunitat assetjada” (Santa Maria del Pi, Barcelona. Tricentenari 1714-2014).

Credenciales

Dirección de Proyecto

Grupo ACPA

Diseño / Desarrollo

Petru Lucian Mihalca

Copyright © 2023 ACPA